Com mantenir el jardí sense esforç

Gaudir d'un jardí amb gespa, ple de plantes i flors, és possible escollint les plantes i els arbustos adequats. T'expliquem quines són
Com mantenir el jardí sense esforç

Temps de lectura: 2’

Viure en contacte amb la natura és, a més, un avantatge per a la salut física i emocional, una oportunitat de connectar amb el món animal i vegetal i gaudir de plaers senzills sense sortir de casa.

Tenir un jardí vistós i agradable, ple de flors, aromes, ocells i insectes requereix certes cures, però triar les espècies a plantar és una bona manera d'estalviar temps i consum d'un bé tan preuat com l'aigua i, també d'aconseguir un jardí més sostenible.

Et donem algunes pistes sobre espècies de plantes que ajuden a mantenir el jardí en perfecte estat sense dedicar-hi gaire temps.

Plantes boniques, vistoses i fàcils de mantenir

  • Roser

Amb la fragilitat de les roses és curiós que els rosers siguin plantes o arbustos tan durs, capaços de suportar fins a gelades properes als 30 graus sota zero a l'hivern. Tenir un roser al jardí garanteix tenir abundants roses durant bona part de l'any, és molt fàcil de cultivar. Només necessita una poda a la primavera i un terreny ben adobat, airejat i tou que només necessita un reg profund en les èpoques de calor molt intensa. Els agrada el sol, però no gaire fort i és millor plantar-los sols. Hi ha fins a 150 espècies de roser diferents per escollir el més adequat a cada jardí i als gustos del jardiner, encara que la millor època de plantació sol ser l'inici de la tardor

  • Gessamí

Aquesta planta enfiladora és fàcil de cultivar fins i tot per als jardiners més inexperts. Com la peònia, per florir i produir les seves oloroses i característiques flors blanques, cal que rebi la llum directa del sol i reg freqüent a l'època de calor, però és molt resistent, fins i tot a les gelades durant l'hivern i temperatures de fins a 3 graus sota zero. A l'hora de plantar-la, cal que tingui un tutor com un filat o un parterre, i escollir un lloc protegit del vent.

Arbusts resistents

  • Galant de nit

Conegut popularment com a Galà de nit o Dama de nit, el Cestrum nocturnum és un arbust trepador i és facilíssim de mantenir i quan cau la nit regala una aroma espectacular que es quedarà associada per sempre a la memòria a l'estiu. Capaç d'aguantar temperatures de fins a -12º a l'hivern i la calor, no necessita sol directe, admet la convivència amb altres arbustos i no requereix gaire reg. Les seves flors produeixen nèctar, cosa que atrau insectes i papallones nocturnes, així que també promou la biodiversitat.

CADENA 100