Com netejar els filtres de l'aire condicionat, pas a pas

Tenir els filtres d'aire condicionat brut genera males olors, problemes d'al·lèrgia i més consum
Com netejar els filtres de l'aire condicionat, pas a pas

Temps de lectura: 1’

Així, cal netejar els filtres de l'aire condicionat

La calor ja ha tornat i toca preparar casa nostra per sobreviure a les altes temperatures de la millor manera possible. En aquesta època de l'any, un dels nostres millors aliats és l'aire condicionat, el qual fa que la nostra llar no es converteixi en un espai on sigui impossible estar-hi. El problema és que, en estar parat gairebé un any, toca fer certes labors de manteniment, entre les quals destaca netejar els seus filtres. Per sort, no cal preocupar-se, ja que és una tasca relativament senzilla de fer. T'expliquem com netejar els filtres de l'aire condicionat.

Per netejar els filtres de l'aire condicionat, el millor consell és seguir les instruccions que marca el fabricant, perquè pot variar en funció de l'aparell. Es recomana fer un repàs una vegada al mes, sobretot si tens animals a casa.

Com fer-ho pas a pas

Pràcticament tots els aires condicionats tenen uns filtres que, bàsicament són unes teles petites que atrapen les partícules que queden a l'aire i les filtren.

Són similars als splits i es troben a la part davantera de l'aparell, però dins d'aquest, per la qual cosa, per accedir-hi, simplement cal aixecar la tapa que té l'aparell. Si el vostre aire condicionat va per conductes, és possible que els filtres es localitzin a la part posterior.

Aquests són els passos a seguir:

1. Desendolla l'aparell, així evitaràs ensurts innecessaris i treballaràs de forma més tranquil·la.
2. Obre la tapa on es trobin els filtres, com ja hem assenyalat, el normal és que estiguin a la part davantera. Fes-ho amb compte no es trenqui.
3. Treu els filtres i, per netejar-los, esbandeix-los amb aigua temperada. Pots fregar-los amb un drap, però fes-ho de forma suau.
4. Asseca'ls a l'aire lliure.
5. Col·loca'ls amb compte, però per això han d'estar secs del tot.

CADENA 100