National Geographic ha elegit Horta de Sant Joan, com la cinquena bellesa rural del país

És un petit poble de Tarragona del qual es va enamorar Picasso.
National Geographic ha elegit Horta de Sant Joan, com la cinquena bellesa rural del país

Temps de lectura: 1’

El famós pintor Picasso es va enamorar d'un petit poble de l'interior català que va sorgir a l'edat mitjana, però molts no el coneixem. Es tracta de Sant Joan Horta, que no només va conquerir el cor dels pintors malaguenys, sinó que també la va nomenar el poble rural més bonic de Catalunya per la famosa revista de viatges "National Geographic", ocupant-se en el cinquè lloc de tot l'estat espanyol.

El poble està situat en un turó de la Terra Alta de Tarragona, envoltat de vinyes, ametllers i oliveres. És per això que allà on mirem, el seu encant natural es capta des del primer minut.

Entre els seus estrets carrers empedrats i forts pendents trobarem escales, places envoltades de pòrtics i esglésies gòtiques construïdes entre el segle tretze i catorze.

L'any 1997 el nucli antic de Sant Joan Horta va ser catalogat com a patrimoni cultural nacional, passejar pel nucli antic fa submergir-se en el passat, perquè també té al seu interior alguns edificis renaixentistes, com la Casa de la Comanda, del segle XVI.

Un altre punt d'interès és el Centre Picasso, que ens demostra que en aquest racó de Tarragona podem viure diferents segles alhora, està situat en un antic hospital del s. XVI, un recull de 200 obres de l'artista, demostra la seva estreta relació amb Horta de Sant Joan.

No te olvides

Escucha CADENA 100 en directo a través de la radio, desde CADENA100.es, nuestra app en Android y iOS y a través de TDT. La música que más te gusta para empezar el día con el pie derecho con "¡Buenos días, Javi y Mar!" y para cuando vuelves del trabajo con "Mateo y Andrea".

Disfruta de 45 minutos de música sin interrupción con Ruth Medina, Myriam Rodilla, Almudena Navarro, Antonio Hueso, Gorka Rodríguez, Iván Torres, Pablo Gallinar e Ignacio Visiers mientras conectas con tus números 1 de ayer y de hoy, una selección de la mejor música nacional e internacional y la mejor actitud para afrontar el día mientras trabajos. ¡Estás en CADENA 100, La mejor variedad musical!

CADENA 100