Per què no hauries de connectar aquests objectes a una regleta elèctrica

Alguns objectes consumeixen massa energia i hi ha risc de sobrecàrrega si s'endollen a una regleta
Per què no hauries de connectar aquests objectes a una regleta elèctrica

Temps de lectura: 2’

Les regletes són aparells molt habituals a totes les llars, ja que cada vegada es fa més necessari endollar diversos dispositius alhora i, normalment, els endolls disponibles no són suficients.

La regleta és un suport que s'endolla a la presa de corrent i permet, alhora, connectar-hi diversos aparells o dispositius electrònics alhora, una cosa molt útil, però per això cal conèixer algunes pautes d'ús.

Aparells que no s'han d'endollar a la regleta

La comoditat d'aquests aparells i la utilitat que tenen avui dia fa que, de vegades, s'utilitzin en excés i sense seguir unes pautes de seguretat pel seu funcionament correcte. És per això que, t'oferim una llista d'aparells que no s'han d'endollar a les regletes per culpa de la quantitat d'energia que consumeixen:

  • Radiadors o escalfadors
  • Refrigeradors
  • Aires condicionats
  • Microones
  • Forn
  • Planxa
  • Assecadors o arrissadors

I aquestes són les principals recomanacions dels fabricants :

1. No connectis una regleta amb una altra: Si el cable de la regleta no és prou llarg, el més temptador és unir diverses regletes, però aquesta idea es desaconsella per la majoria de fabricants. Pot suposar un alt risc d'incendi.

2. No sobrecarregueu la regleta: Cada regleta té una capacitat de càrrega. Sobrecarregar la tira suposa un alt perill d'incendi, és possible fondre el plàstic i fer malbé objectes propers, així com els dispositius que estem intentant carregar amb aquesta regleta.

3. No col·locar-la a prop de cortines o catifes: En general no s'han de col·locar objectes a prop dels endolls, com ara cortines o catifes que puguin cremar amb rapidesa. El moviment de l'electricitat pot generar calor o provocar alguna espurna sense no està ben connectat.


A més d'això, cal saber que pel que fa a aquests suports és millor no escatimar en la qualitat només per estalviar, ja que al mercat es pot trobar una àmplia gamma de regletes, algunes per un o dos euros. És millor invertir més diners i amb més seguretat per evitar sobrecàrregues elèctriques.

Igualment, la mateixa regleta, en estar endollada, consumeix energia, per la qual cosa és recomanable per estalviar i per millorar la seguretat, desendollar les regletes quan no s'estiguin fent servir.CADENA 100