Com recuperar un jersei de llana encongit

Si tens un jersei de llana que hagi encongit en ficar-lo a la rentadora prova aquest senzill truc casolà perquè recuperi la seva mida original.
Com recuperar un jersei de llana encongit

Temps de lectura: 1’

Les peces de llana han de rentar-se a mà o amb el programa de rentadora adequat si no volem que s'encongeixin, però si ja has comès l'error de ficar un jersei de llana a la rentadora amb la resta de la bugada, encara pots recuperar-lo.

Per tornar la seva mida original al jersei encongit (o a qualsevol altra peça de llana) prova d'utilitzar aquest senzill truc casolà pel qual necessitaràs: vinagre de vi blanc, màscara per als cabells i un recipient amb aigua tèbia.

En primer lloc, hauràs de barrejar de forma homogènia l'aigua, el vinagre i la màscara (és recomanable que apliquis una quantitat generosa de màscara, per la qual cosa pots adquirir una més econòmica que la que facis servir normalment). Per aconseguir una barreja perfecta pots fer servir una batedora elèctrica o fer-ho a mà.

A continuació, submergeix la peça encongida a la barreja de manera que quedi totalment submergida i deixa-la reposar durant mitja hora aproximadament.

El següent pas serà estirar el jersei, i s'ha de fer amb compte i de manera uniforme perquè no quedin parts més estirades que altres. Quan considerem que la mida és l'adequada tornarem a submergir la peça al recipient amb la barreja durant un màxim de mitja hora.

Després d'això serà el torn d'esbandir la peça fins que no quedin restes de vinagre ni màscara, o cosa que és el mateix, fins que l'aigua surti sense restes d'escuma.

Finalment, només quedaria escórrer a mà i estendre la peça. És recomanable estendre'l pel baix, ja que el pes de la mateixa peça mullada col·laborarà a acabar d'estirar-la. També és important assecar la peça a l'aire lliure per eliminar les restes d'olor que el vinagre hagi deixat.

Si després de passar per aquests passos encara volem cedir la roba una mica més, podem utilitzar la planxa per acabar d'estirar-la.

CADENA 100