Cau més el pèl a la primavera?

Moltes persones creuen que en els períodes de canvi d'estació perden més cabells de l'habitual.
Cau més el pèl a la primavera?

Temps de lectura: 2’

Moltes persones creuen que en els períodes de canvi d'estació perden més cabells de l'habitual. No obstant això, no hi ha unanimitat científica sobre si és cert que la pèrdua de cabell es degui realment a la climatologia o a causa d'una sèrie de canvis propis de l'època. Les causes que es consideren probables són:

Coincidència en la fase capil·lar. De vegades, un percentatge alt dels cabells estan a la mateixa fase alhora. Això vol dir que, arribat el moment, poden caure gairebé al mateix temps, fent la sensació de pèrdua de volum sobtada. No obstant això, es tracta d'un fenomen normal en algunes persones.

La modificació de les hores de llum (fotoperíode) comporten canvis en els nivells d'hormones, com la melatonina o la prolactina, que podrien estar relacionades amb la caiguda del cabell. En aquest cas, aquesta pèrdua més acusada sol revertir-se en pocs dies o setmanes.

Variacions a l'alimentació. Perquè els cabells creixin fort i en bones condicions requereix vitamines A, B i C, minerals i proteïnes. Per tant, la carència de qualsevol d'aquests nutrients pot causar debilitament i pèrdua capil·lar. Una millora de l'alimentació o la suplementació amb les vitamines i minerals adequats sol ser un remei molt efectiu.

Estrès. En algunes persones, el canvi d'estació, d'horari i els canvis a les rutines tenen un efecte psicològic que els fa estar més nerviosos o cansats, afectant els cabells. De vegades, la caiguda del cabell pot produir-se en flocs i es nota en passar la mà o el raspall pels cabells. El remei adequat implica solucionar la causa de l'estrès, descansar i alimentar-se correctament.

Càstig excessiu del cuir cabellut. Fins i tot sense pensar-ho, pot ser que durant aquesta època de l'any canviem les nostres rutines de pentinat o cura dels cabells (tints, tractaments químics, calor...). A més, el nostre cuir cabellut pot estar més exposat al sol, a l'aigua de la piscina o a l'aigua de mar. Aquestes agressions poden acabar per malmetre'l. El cabell es torna fràgil i trencadís, acaba per trencar-se, provocant aquesta sensació de "caiguda del cabell". Tot i això, l'arrel capil·lar no es veu afectada, sinó únicament la part dels cabells visibles.

No te olvides

Escucha CADENA 100 en directo a través de la radio, desde CADENA100.es, nuestra app en Android y iOS y a través de TDT. La música que más te gusta para empezar el día con el pie derecho con "¡Buenos días, Javi y Mar!" y para cuando vuelves del trabajo con "Mateo y Andrea".

Disfruta de 45 minutos de música sin interrupción con Ruth Medina, Myriam Rodilla, Almudena Navarro, Antonio Hueso, Gorka Rodríguez, Iván Torres, Pablo Gallinar e Ignacio Visiers mientras conectas con tus números 1 de ayer y de hoy, una selección de la mejor música nacional e internacional y la mejor actitud para afrontar el día mientras trabajos. ¡Estás en CADENA 100, La mejor variedad musical!

CADENA 100